Rize | Rize Haber |  Haber53 | Haber 53  | Çaykur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama
KÖYÜ SATTIK, SIRA SİZDE  DEYİNCE…

KÖYÜ SATTIK, SIRA SİZDE DEYİNCE…

Tarih 04 Ekim 2010, 13:01 Editör Mustafa YAZICI

Senoz Derneği, enerji şirketi ile anlaştı, ortalık karıştı....

RİZE’nin Çayeli İlçesi Çataldere Köyü'ndeki Uzundere Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi için Senoz Derneği’nin enerji şirketi ile anlaşarak yürütmeyi durdurma davasını geri çekmesi, yöre halkını kızdırdı. Dernekten topluca istifa eden köylüler pankartlarla santral sahasına yürüyüşe geçerek, ‘Köylüleri satanları affetmeyeceğiz’ diyerek tepki gösterdi. Eski muhtarının oğlu olduğu öğrenilen bir santral çalışanı, “Köyü sattık, sıra sizde” diye köylülere sataşınca ortalık karıştı. Öfkeli kalabalığı jandarma güçlükle yatıştırdı.


Rize İdare Mahkemesi, Senoz Derneği tarafından açılan davada Çayeli İlçesi Çataldere Köyü'nde Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapımı tamamlanan Uzundere Regülatörü ve Hidroelektrik Santral projesi için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak iddiaya göre Senoz Derneği enerji şirketi ile gizli bir anlaşma yaparak geçen ay davayı geri çekince yürütmeyi durdurma kararı ortadan kalktı. Santral de enerji üretimine başladı. Yöre halkı derneğin enerji şirketi ile yaptığı anlaşmayı öğrenince topluca dernekten istifa etti, yürütmenin durdurulması istemiyle enerji şirketine yeniden dava açtı.


Bugün köy meydanında ellerinde, ‘Onurumuz, şerefimiz, Senozumuz satılık değildir’ pankartlı ile toplanan vatandaşlar, ‘Dereye uzanan elleri kırılsın’, ‘Santral yapma boşuna yıkacağız başına’, ‘Köylüleri satanları affetmeyeceğiz’ sloganları atarak santralin regülatör sahasına doğru yürüyüşe geçti. Jandarma, geniş güvenlik önlemi aldığı regülatör sahasına köylüleri yaklaştırmayınca, köylüler ile jandarma arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine köylüler santral şantiyesine doğru yürüyüşe geçti. Jandarma bu kez de şantiye binasının girişini kapattı. Grup, jandarmanın engellemesi üzerine şantiye sahası yanında basın açıklaması yaptı.


 

 

Senoz Vadisini Koruma Platformu adına konuşan Yıldırım Karakaş, Senoz Derneği’nin kendisine destek veren halkı enerji şirketine sattığını iddia ederek, “Şirkete sesleniyoruz. Bu binayı buraya diktiniz. Güzel vadimizi harabeye çevirdiniz. Bu bina hangi temel üzerine yükseliyor? Yalan, hile ve riya. Temeli sağlam değildir bu binanın. Bu binanın yükseldiği toprak onu tanımaz, kusacaktır, sürükleyecektir, götürecektir. Bu yaptığınız yapıdan size hayır gelmez. Bir bina yalan üzerine dikiliyorsa yıkılmalıdır. İmzalanan protokolde taraflar bu binaya milli servet diyor. Şirket, bu söylemi 3 yıldır boğaz boğaza savaştığı Senoz Derneği’ne yutturmuş görünüyor. Ama bize yutturamayacak. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

Çataldere Köyü Muhtarı Nazif Akyıldız da, dernek yetkililerinin enerji şirketi ile 3 yıl mücadele vererek kazanılan bir davayı heder edecek şekilde bir anlaşma imzaladığını belirterek, “Dernek davadan feragat etti. Biz bu derneğin icraatlarını tanımıyoruz. Herkes buna karşıdır. Yeniden dava açtık. İnşallah muvaffak olacağız” diye konuştu. Köylüler de dernek yetkililerine tepki gösterdi.

Açıklama sırasında eski köy muhtarının oğlu olduğu öğrenilen santral çalışanı Ramazan Karakaş, köylülere, “Köyü sattık, sıra sizde” diye bağırınca ortam gerildi. Köylüler Karakaş’ın üzerine yürümeye çalıştı. Jandarma araya girerek Karakaş’ı bir kahveye soktu. Köylüler bu kez de kahveye girmeye kalkıştı. Jandarmanın engellemesi üzerine köylüler Çayeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kendilerine hakaret ettiğini iddia ettikleri Karakaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu haber 411 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Rize Çayeli

Rizede Akıl almaz Kaza

Rizede Akıl almaz Kaza Rizenin Çayeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğ...

Rizede asma köprüde iftar yemeği

Rizede asma köprüde iftar yemeği Madenli Gençliği tarafından her yıl organize edilen, Geleneksel Asma Köprü İftar Yemeğinin 4.sü gerçekleştirildi.

FİRMAYAZILIMI

Uygun Fiyatlarla Web Sitenizi Yapalım

Futbola Yabancı Kalmış..19 Mayıs 2012

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANALİZ MARKA TESCİL

<%=BannerGoster(5)%>
 
 

2010 RizeMEDYA.com Tüm Hakkı Saklıdır
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi