Rize | Rize Haber |  Haber53 | Haber 53  | Çaykur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Rize'de Kentsel Dönüşüm Projesi

Rize'de Kentsel Dönüşüm Projesi

Tarih 12 Şubat 2012, 12:23 Editör Melih YAZICI

Rizede yapılacak Kentsel Dönüşüm ile ilgili ilk açıklama Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından yapıldı.

Neredeyse her yıl sel ve su baskınlarından, ölümlü bilançolarla etkilenen Rize`de çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgeler tespit edilerek Kentsel Dönüşüme başlandı. Rize Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında bir çok bölge tespit edilerek Hamamderesi pilot bölge seçildi. Rize Hamam Deresi Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesinin yapımı için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (Toki) ile protokol imzalandı. 9 hektarlık alanda yapılacak Kentsel dönüşüm için son hazırlıklar tamamlanmak üzere.

Rize için hayati proje olan Kentsel Dönüşümle ilgili ilk açıklama Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından yapıldı.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
Rize İKKM`de yapılan Ak Parti Rize Merkez İlçe 4. Olağan Kongre toplantısında konuşan Başkan Bakırcı; “ 8 yıldır Rize Belediye Başkanlığı görevindeyim. Gerek il teşkilatımızla gerekse ilçe teşkilatımızla büyüklü küçüklü çeşitli projelerimiz oldu. Bunlardan bir tanesi de yaklaşık dört aydır üzerinde çalıştığımız Kentsel Dönüşüm projemizdir. Rize’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Rize için çok önemli bir çalışma olan Projemize Anzer Balı içinde önem arz eden, az bulunan, nadir olan anlamına gelen bir yayla çiçeğinin adını vermek istiyoruz. "TİMYA" demek istiyoruz.

  İlk etapta 9 hektarlık alanda yapacağımız kentsel dönüşüm`ü sonrasında farklı bölgelerde de değerlendirmeyi düşünüyoruz. Böylece şehrimizin öne çıkan çarpık yapılaşmasının da önüne geçe bileceğimizi düşünüyorum.

 Bunun yanında dönüşümün yapılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarımızın gelir dağılımı, iş durumu, mesleki bilgileri, aile durumu ve benzeri konuların da içinde yer aldığı anketle sosyo-ekonomik analizlerini yaptık.

Dere yataklarının durumuna özellikle hassasiyet gösterdik. Son afetteki yağışın  % 30 daha fazlası baz alınarak dere yatakları için geniş ve kademeli kesit modelleri oluşturduk.

 Ankara`da ki işlerimizi yakından takip edip bizleri yönlendirmelerinden dolayı  proje sahibi Rize Belediyesi adına siyasilerimize özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

 
Bilindiği üzere 24 Eylül 2011`de metrekareye düşen 226 kilogram yağmurla Rize, son 72 yılın

en büyük yağışını almış, derelerin taşması sonucu oluşan sel nedeniyle bir kişi hayatını kaybederken, 3 mesken yıkılmış, 54`ü kullanılamaz hale gelmiş ve 60`ı da hasar görmüştü. Binaların bodrum katlarını su basması sonucu ise bin 494 esnaf mağdur olmuştu. 

Bu haber 531 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Rize Haber53

Çaykur Rizespor'un Taraftara İhtiyacı Var

Çaykur Rizespor'un Taraftara İhtiyacı Var 1.Ligin 29 haftasında Karşıyaka'yı ağırlayacak olan Ç.Rizespor hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor.

Rize'de MOBESE Kameralarına Takılan Görüntüler

Rize'de MOBESE Kameralarına Takılan Görüntüler Rize Emniyet Müdürlüğü, MOBESA kameralarına yansıyan ilginç görüntüleri basın ile paylaştı.

FİRMAYAZILIMI

Uygun Fiyatlarla Web Sitenizi Yapalım

Futbola Yabancı Kalmış..19 Mayıs 2012

HAVA DURUMU

Detaylı bilgi için resmin üzerine tıklayın.

ANALİZ MARKA TESCİL

<%=BannerGoster(5)%>
 
 

2010 RizeMEDYA.com Tüm Hakkı Saklıdır
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi